torsdag, januari 05, 2006

Badar i Stilla havet

Gick ner till stranden och fann mig en plats i solen. Hoppade i det ljumma salta vattnet och njöt av Stilla havet för första gången. Smakar nästan som Nordsjön. I mitten av bilden ses en rekonstruktion av Kung Kamehamehas tempel. I bakgrunden tornar berget Hualalai. Jag bor strax till höger om bilden.

3 kommentarer:

Patrik sa...

Hej Arvidsson,

Kul att höra från dig!
Av avund drogs Jesus inför rätta; och Han sade att avund är ont (Mark 15:10, 7:22) men jag tar risken att berätta med förhoppningen att ni storsint kommer att glädjas med mig ;-).
Dokument från tidiga missionärer visar att på Fiji var folk kannibaler under 1800-talet (http://www.pacific-credo.net/cannibalism/
files.php) men på Hawaii verkar kannibalism enbart ha förekommit i sammand med människooffer till förfädernas gudar (http://apdl.kcc.hawaii.edu/~oahu/stories/
waialua/killing.htm).

Anonym sa...

Hejsan Patrik!
Det låter som att du verkar trivas jättebra där på ön! Hoppas bara att världens mest aktiva vulkan håller sig passiv :)
Jerre och jag har kommit iordning ganska bra i vårt nya hem i Hässelby. Naturen runt här är underbar. Nära till Mälaren. Jerre har börjat på Accenture och verkar trivas helt ok. Skönt. Jag börjar mitt jobb på måndag och fick schemat idag. Visade sig att jag skall jobba 6 dagar första veckan! Man undrar ju varför hon som jag skall gå brevid har lagt ett så intensivt schema...ja, då har vi ju nåt att prata om :)
Ha det så gott. Mvh Maria Mörling.

Patrik sa...

Tjena Mats,

Tyvärr ingen surfning än, men hoppas det blir snart. Snorklade i korallrev i går, helt fantastiskt! Massor av stora fiskar i olika färger och former, simmade brevid en sköldpadda som var 0.5 x 1 meter stor! Vågade inte ta med kameran ner i havet... så inga bilder. I morgon skall jag åka med på en tur till vulkanen.